Моят „доклад” за МВР
Моят „доклад” за МВР / снимка: Sofia Photo Agency

Модерно е сега да се пишат доклади. И по специално доклади за МВР. Та и аз написах един доклад, може да го дам и на премиера, ще видим.

 

 

Изключително доволен съм от работата на МВР и смятам, че тези, които хулят министъра на вътрешните работи, просто трябва добре да си помислят. Ама много добре да помислят за последиците.

 

 

Преди около година обраха съпругата ми на улицата. Полицията дълго и усърдно разследва случая и няколко месеца по-късно получихме известие, че разследването е прекратено, защото извършителят не е открит. Това се казва добра работа. Месеци наред в пълна тайна бе издирван този престъпник, но уви явно е бил голям професионалист. Вярно, обирите продължават, но аз знам, полицията работи. И съм спокоен.

 

 

Полицията работи добре. Толкова добре, че чак не забелязвам нейната работа. В квартала, например, рядко виждам полицейски коли. И така трябва да бъде. Ние да не сме полицейска държава та да има полицаи на всяка крачка!? Кажете де!

 

Миналата година ромите в „Красна поляна” излязоха една вечер на разходка. На групи от по 10, 15, че и 20 души, със сопи в ръце, ножове, камъни и дървета, те се разходиха из квартала, обърнаха някоя и друга кофа за боклук, подпалиха други, изразявайки се така напълно демократично. Вярно, не съвсем в съгласие със закона, но какво от това? И ще ви кажа, по някое време полицията дойде на мястото. Вместо да арестува нарушителите на обществения ред, тя приложи нов, добре обмислен подход. Изгледа цялото шоу и остави нещата да си отшумят. Това се казва добра работа.Много съм доволен.

 

 

Има хора, които непрекъснато говорят срещу МВР, анархия имало, подслушвали се един друг, проваляли разработките на колегите си. Прогнила била системата. Обикновеният човек не се чувствал защитен. Не мога да ги разбера. Демократични глупости. То бива злоба, ама пък чак толкоз!

 

И сега ще изядат министъра с парцалите. Бил се срещал с оперативно интересни лица! Ами че как няма да се среща, като трябва да се бори с престъпността. Борбата с престъпността не се води от кабинетите, ще ви кажа, аз. Трябва да си на предния пост, трябва да работиш, да се срещаш, да даваш пример на редовите полицаи. Затова го уважавам този министър. Как така ще подава оставка? Толкова още оперативно интересни лица има за срещи та да подава оставка. В никакъв случай!

 

 

Имало поръчкови убийства и посред бял ден се стреляло в София. И какво от това. Така и трябва да бъде. Нека се избиват, нека се стрелят разбойниците.

 

Уважавам министъра на вътрешните работи. Симпатичен ми е. Някак си непреклонен, силен, един такъв, и навсякъде ходи с охрана, пет-шест души и бронирана кола. Разбирам го, при тази престъпност няма да ходи сам, я!

 

Отзивчив ми се вижда, Мисля, да се уговоря с него, вечер да взима жена ми от работа и да я кара до вкъщи, ще бъда някак си по-спокоен, то вярно разбойници не останаха, ама знае ли човек?