Нинова към кметове: Време е да се намери начин децентрализацията да се случи
Нинова към кметове: Време е да се намери начин децентрализацията да се случи / БГНЕС, архив
Нинова към кметове: Време е да се намери начин децентрализацията да се случи
92231
Нинова към кметове: Време е да се намери начин децентрализацията да се случи
  • Нинова към кметове: Време е да се намери начин децентрализацията да се случи

БСП си поставя за цел населението в страната да достигне 8 млн. души.Това стана ясно от коментара на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на публично обсъждане на тема „Местна власт" заедно с кметове на левицата.

Пред събралите се кметове лидерът на социалистите коментира, че години наред се говори за децентрализация, но е време да се намери начин да се случи. "Да потърсим вариант за финансовата децентрализация, да се спре това прехвърляне на отговорности без финансиране.

Последният такъв ярък пример, по който и в парламента имахме много спорове, е прехвърлянето на професионалните гимназии. Хем говорим, че има нужда от професионални кадри в икономиката и държавна грижа там, хем се прехвърлят на общините, без за това да е осигурено финансиране в бюджетите ви", обърна се Нинова към кметовете, като допълни, че няма как подобна мярка да доведе до повишаване на професионалната квалификация.

В управленската програма на БСП са залегнали и още редица мерки. "Млади хора, които вземат първи кредит за първо жилище до 150 000 лева, да им опрощаваме лихвите по кредита. На млади семейства да се намалява данъкът с 50 лева на месец на дете", са сред идеите от програмата на БСП.

Далечната цел на БСП е да се стигне до 8 млн.души в страната и нито един да не бъде под прага на бедността.