Ген. Михо Михов: Нямам желание за двумесечна мисия
Ген. Михо Михов: Нямам желание за двумесечна мисия / Снимка: Лалка Димитрова
Ген. Михо Михов: Нямам желание за двумесечна мисия
92119
Ген. Михо Михов: Нямам желание за двумесечна мисия
  • Ген. Михо Михов: Нямам желание за двумесечна мисия

„Нямам сериозно желание да участвам в двумесечна мисия. Ако армията днес е на същото ниво, както 2002 г., когато я напуснах, с удоволствие ще се върна. Но тя не е."- С тези думи народният представител от АБВ и председател на комисията по отбрана в парламента ген. Михо Михов коментира информациите за отправено към него предложение да бъде министър на отбраната в служебния кабинет.
От АБВ настояват следващото правителство час по-скоро да се заеме с решаването на проблема с инвестиционните проекти за доставка на нов тип боен самолет и два кораба, средствата, за които са заложени в бюджета на Министерството на отбраната за 2017 г. В настоящия момент съществува реална опасност те да бъдат компрометирани. „Все още няма реални преговори, няма и избран доставчик. Няма сериозно отношение към икономическата им част. Затова призовавам, и служебното, и следващото правителство, да ускорят темповете, за да не изгубим, това, което е заложено в централния бюджет. Време е за превъоръжаване", каза ген. Михов.
„В момента армията ни е на кръстопът", обяви той.

Чуйте още в прикачения файл първите коментари на ръководството на АБВ в Бургас - председателят Антон Коджабашев, общинският лидер адв. Георги Сталев и зам.-областният председател Драгомир Попов след Втория конгрес на партията: