В Попово разкриха убийство малко преди починалият да бъде погребан
В Попово разкриха убийство малко преди починалият да бъде погребан / Борислав Курдов, архив

В Попово разкриха убийство малко, преди починалият да бъде погребан.

Окръжната прокуратура в Търговище задържа за срок до 72 часа 42-годишния Никола Христов, който е обвиняем за убийството на 69-годишен мъж от Попово.

Убийството е извършено на 12 януари тази година в дома на 42-годишния мъж в Попово, където той живеел заедно с майка си. Убитият бил в приятелски отношения с нея и гостувал в дома им. Компанията изпила значително количество алкохол, когато между Никола и жертвата започнал сериозен конфликт, който прераснал във физическа разправа.

42-годишният мъж нанесъл побой над госта, който починал в дома им. Повикана била бърза помощ. Тъй като нямало видими следи от насилие при починалия, медиците възприели обясненията на обвиняемия, че 69-годишният мъж е починал от естествена смърт.

Близките на жертвата отишли да приберат тялото му от дома на Никола и майка му. При подготовката на погребението те обаче забелязали следи от насилие, усъмнили се и съобщили в полицията.

Извършената аутопсията показала, че жертвата е със счупена челюст и кръвонасядания по тялото вследствие на побой, което довело и до ареста на 42-годишния Никола Христов заради тежкото криминално престъпление.