Областна: Има заледени участъци по магистралата, Пътното да чисти
Областна: Има заледени участъци по магистралата, Пътното да чисти / Областна администрация Хасково
Областна: Има заледени участъци по магистралата, Пътното да чисти
92078
Областна: Има заледени участъци по магистралата, Пътното да чисти
  • Областна: Има заледени участъци по магистралата, Пътното да чисти

„Рано сутринта в района от Капитан Андреево до  Харманли по АМ “Марица“ имаше заледени участъци. Поддържам непрекъсната връзка с шефа на Областно пътно управление и въпреки неговите уверения, че се прави всичко възможно, за да са почистени и безопасни пътищата, аз не съм доволен от резултата“, това заяви тази сутрин веднага след обхода по пътищата в областта заместник областният управител на Хасково Валентин Ангелов. Чуйте го в приложения файл.

„Пътувам и виждам, че на места заледяванията въобще не са обработени, а това е изключително опасно. Днес е последният срок, в който ще проявяваме търпение към ОПУ и ако днес магистралата и републиканските пътища не бъдат почистени до черно, ще поискаме санкции от Агенция пътна инфраструктура за Хасковското пътно управление  и ръководството му. Има вариант да поискаме санкции и за фирмите, но според мен на първо място отговорността е на областно пътно управление. Утре очакваме нов сняг и ако сегашния лед остане по пътищата, от утре ще стане страшно“, категоричен е Валентин Ангелов.

„Запознат съм с изказването. Всички работим и не допуснахме проблематична ситуация. Фирмите работят денонощно", каза за Дарик началникът на ОПУ Радостин Ламбрев.

В областта пътищата са проходими. Има въведени временни ограничения: забранено е движението на тежки камиони над 12т. по пътя Тополовград-Харманли. Задължително е движението с вериги за всички превозни средства и без ремаркета по пътя Голямата звезда-Тополовград.  Задължително с вериги се пътува и по пътя Главан-Младиново. Пътят Сираково-Спахиево в община Минерални бани остава затворен.  За тези села се минава през Сираково-Колец и Сираково-Въгларово. Все още роторни снегорини работят за отварянето на отсечката Студена-Радовец и Пашово- Сладун в община Свиленград.  Очаква се днес 3-метровите преспи да бъдат разбити и да се пусне движението пез този участък.

Две димитровградски села са без ток от снощи- в момента екипите на EVN работят за възстановяване на електрозахранването на Черногорово и Воден. Навсякъде другаде в област Хасково електроподаването не е прекъсвало.