Нинова: Нов кабинет в рамките на този парламент ще бъде катастрофа
91738
Нинова: Нов кабинет в рамките на този парламент ще бъде катастрофа
  • Нинова: Нов кабинет в рамките на този парламент ще бъде катастрофа

Недоволство е думата на 2016г., заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Годината" на Дарик. Според нея хората в световен мащаб живеят зле, защото политическите елити не мислят за хората, а управляват за себе си и собствените си интереси.

По повод избора на британците да напуснат ЕС, Нинова заяви, че причините за това са, че ЕС се е превърнал в един съюз от чиновници, които не отчитат националните интереси на една държава членка. Това води до недоволство.

Борисов: Няма да съм премиер на кабинет с чужд мандат

Нинова коментира оценката на Бойко Борисов за нея, наричайки я "Г-жа Лъжа", като добра за нея: "Когато един опонент дава такава оценка това е добре. Значи, че си върша добре работата".

БСП смятат, че санкциите срещу Русия трябва да паднат, защото България е изгубила от тях над 1 милиард. Корнелия Нинова заяви, че те са очаквали от Бойко Борисов той да "вдигне ръка" против санкциите по време на гласуването в ЕС. Неговият мотив не трябва да бъде колко държави членки гласуват за и колко против, а водещият му мотив трябва да е интересът на България.

На въпрос дали е възможно БСП да подкрепи кабинет, съставен от Реформаторския блок, Нинова отговори, че няма никакъв вариант това да се случи. Според нея такъв кабинет ще е катастрофа за България.

Политик на 2016 г. е Румен Радев

По думите й ГЕРБ се оправдават с въвеждане на мажоритарни избори, за да могат да останат на власт по дълго. "Лъжат. Използват това само и само да останат власт още 2 догини", заяви Корнелия Нинова. Според нея българските граждани искат промяна, което са показали и на президентските избори и на референдума. Тя заяви, че няма как да има промяна ако същите хора останат на власт, но с разменени роли - това не би било по волята на гражданите.

БСП не подкрепят въвеждането на мажоритарна изборна система, но биха подкрепили смесена система. По думите на Нинова, обаче, до края на януари това не може да стане - изискат се поне 6-7 месеца за такава промяна. Лидерът на БСП смята, че на 26 март 2017г. трябва да има предсрочни парламентарни избори.

Цецка Цачева: Президентските избори бяха мажоритарни, не загуби ГЕРБ, а аз

БСП предлагат промени в законодателството, с които да се предвижда развитие на икономиката и защита на българското производство. Те ще настояват пред търговските вериги, че те трябва да са задължени да продават определен процент стоки, произведени в България.

По повод кризата с бежанците, които пристигат в нашата държава, Нинова заяви, че БСП биха изградили цялата ограда по границата, биха изпратили армията на границата и биха направили всичко възможно да спрат каналджийството.

Станишев: Думата „поврати" беляза 2016 г.

Според нея трябва да има промяна не само в правителството, но и в самите партии. Нинова смята, че политиката в БСП трябва да бъде обърната към хората и да няма задкулисие. Тя ще настоява за повече права на членовете на БСП и ще предложи на следващия им конгрес цялата партия да избира следващия председател. БСП разчитат на народа при следващите избори и на неговата подкрепа.

Корнелия Нинова не пожела да избере любим персонаж на Уилям Шекспир, но вместо това избра любима негова мисъл -"Ако ти дадат разграфена дъска, пиши накриво", което означава "Бъди различен".

Според нея думата на 2017г. е България.