Дарик обявява политик и събитие на 2016 година
Дарик обявява политик и събитие на 2016 година / DarikNews.bg, архив
Дарик обявява политик и събитие на 2016 година
91715
Дарик обявява политик и събитие на 2016 година
  • Дарик обявява политик и събитие на 2016 година

Дарик радио излъчва годишното обзорно предаване „Годината", в което по традиция се обявяват политикът и събитието отминаващата година. "Годината" по Дарик започна в 9.00 часа и в него гостуват ръководителите на всички водещи институции и политически партии.

Дарик радио посочва за "Политик на годината" хора, които значително са повлияли на политиката и историята в годината. На същия принцип Дарик радио посочва и "Събитието на годината".

Дарик радио внимателно ще разгледа номинациите на досегашните политици на годината, както на слушателите и колегите от други медии, тъй като и тази година дава много възможности за избор.

Досега по три пъти "Политик на годината" са били Иван Костов, Георги Първанов и Бойко Борисов и според регламента на класацията техните имена не могат да бъдат повече сред номинираните. Два пъти "Политик на годината" са били Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов, а по един път - Петър Стоянов, Надежда Михайлова, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев.

През миналата 2015 г. за пръв път имаше двама политици на годината. Две дами - генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и кметът на София Йорданка Фандъкова, едната като световен политик от България, а другата като политик в България, получиха отличието в конкуренция с над 25 номинирани политици.

В предаването "Годината" гостуват президентът Росен Плевнелиев, новоизбраният президент Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, председателят на Конституционния съд Борис Велчев, председателят на ВАС Георги Колев, председателят на ВКС Лозан Панов, управителят на БНБ Димитър Радев, председателят на НС Цецка Цачева, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев, лидерите на парламентарно представените политически партии: Цветан Цветанов, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ, Красимир Каракачанов, Божидар Лукарски, Волен Сидеров, Красимира Ковачева, както и досегашните политици на годината - Петър Стоянов, Иван Костов, Сергей Станишев.