Цецка Цачева остава председател на парламента
Цецка Цачева остава председател на парламента / БГНЕС
Цецка Цачева остава председател на парламента
91177
Цецка Цачева остава председател на парламента
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ
  • Цецка Цачева остава председател на парламента
  • Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ

Цецка Цачева остава председател на Народното събрание и няма да подава оставка. Това каза тя пред медиите в парламента след заседание на ПГ на ГЕРБ. На него са били обсъждани приоритетите на депутатите и седмичната програма на НС.

Резултатът от вота: Радев печели 59,4%, а Цецка Цачева - 36,2%

Цялата група стои зад мен, няма да подавам оставка, обяви Цачева. За такава възможност тя намекна вечерта след балотажа, когато заяви, че групата на нейната политическа сила ще реши дали да остане начело на НС. Тогава тя изрази готовност, ако се наложи, дори да напусне парламента.

Бойко Борисов подаде оставка

На 16 ноември, от 14.00 ч. депутатите ще трябва да гласуват оставката на кабинета "Борисов", която на 14 ноември беше депозирана в Народното събрание. Това ще бъде първа и единствена точка за сряда.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че Цецка Цачева е легитимният председател на 43-я парламент и получава подкрепата на групата.

В четвъртък и в петък депутатите ще обсъждат на първо четене бюджетите на ДОО, на НЗОК, както и държавния бюджет. "Всички изразиха становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да бъде приет", подчерта Цветанов.

Цачева: Аз съм човек, който може да носи отговорност

До момента в повечето комисии, освен в правната, бюджетът е подкрепен на първо четене, разясни Цачева. Тя обаче не изключи удари под кръста от партньорите в управлението заради бюджета. Всичко е възможно, коментира тя.

ГЕРБ ще проведе консултации при Плевнелиев в четвъртък

В четвъртък започват политическите консултации при президента и там е мястото да се водят разговорите за позициите на парламентарните групи. Това коментира още в  кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той допълни, че не е поканен на политическите разговорите между БСП и останалите парламентарни сили за стабилността на работата на парламента.