Борисов: Дай Боже, изборите да минат мирно и тихо и най-добрите да победат
90990
Борисов: Дай Боже, изборите да минат мирно и тихо и най-добрите да победат
  • Борисов: Дай Боже, изборите да минат мирно и тихо и най-добрите да победат

Промените на Изборния кодекс в последния момент се направиха, за да се могат всички, които искат да гласуват - и в чужбина, и в България, да имат тази възможност, каза премиерът Бойко Борисов и уточни, че не очаква организационни проблеми в изборния ден и към момента всички секции работят нормално.

Той упражни тази сутрин правото си на глас в 78-о СУ "Христо Смирненски" в град Банкя и изрази надежда изборите да протекат мирно, тихо и по-добрите да победят.

Избираме петия президент на страната

"Направиха се промени в Избирателния кодекс, защото целта беше да се даде по-голяма възможност и да се улеснят хората да гласуват всички, които желаят да гласуват тук и в чужбина. Така че тези промени не са направени за лошо и вие всички го знаете", посочи Борисов.

Той заяви, че има информация, че изборите в страната текат нормално и навсякъде секциите са били отворени.

За какво гласуваха кандидат-президентите?

"Виждате, хората си чакат на опашки, минават си. Дай Боже, да минат тези избори, като всички останали - мирно, тихо и най-добрите да победят", допълни той.

В отговор на въпрос защо е гласувал за референдума, Борисов заяви, че няма как да не гласува за нещо, което дава пряка демокрация.

"Винаги съм считал, че по важни теми е хубаво да се пита народът, да се избягва популизъм, разбира се, да се мисли предварително", коментира Борисов.

Междинни резултати от вота - само в социалните мрежи

Следете как протичат президентските избори и националното допитване и на страницата на Dariknews.bg във Facebook, където можете да споделяте и вашите коментари по темата, както и да сигнализирате за нередности по време на изборния процес.