Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ
Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ / DarikNews.bg, архив
Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ
90098
Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ
  • Цветанов разкри 4 имена, сред които е кандидатът за президент на ГЕРБ

99% е вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да бъде измежду Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви, предаде Агенция "Фокус".

Кандидатът на ГЕРБ за президент бил ясен, обявяват го до 2 октомври

„Изключително достойни, всеки има своята тежест на позицията, която заема в момента. Ако започнем с Цецка Цачева, нека да припомня, че това е първата жена, председател на Народното събрание. Изключително добър оратор, изключително добре се вписва в тази сложна политическа ситуация, която имаме в последните няколко парламента.

Йорданка Фандъкова - най-уважаваният политик към настоящият момент, с изключително голяма отговорност към политиките, които се реализират в София и подобряването на средата за живеене.

Томислав Дончев - първо кмет на Габрово и човекът, който се занимаваше с еврофондовете. Също един доказан професионалисти, човекът, който даде възможност да разблокираме и да запълним този дефицит, който ни остави Станишев и Орешарски.

Ето кой няма да е кандидат за президент на ГЕРБ

Димитър Николов - човекът, който преобрази Бургас след едно дълго управление на БСП", посочи Цветанов.

По думите му професионалните качества на четиримата ги прави подходящи кандидати за президент от ГЕРБ.

"От тези четири имена в лицето на Цецка Цачева, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова, Митко Николов, кажете ми поглеждайки реално всеки един от тях, кажете, имате ли някакви забележки и дали биха могли да бъдат по-слаби кандидати от всички тези, които са обявени до настоящия момент. Сега разбирате защо партия ГЕРБ взима своето политическо решение накрая - защото всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност. При тези обсъждания присъстваха и самите те. Така че ние в партия ГЕРБ не взимаме решенията като взимаме един телефонен указател, решаваме да звъннем на един генерал или на който ни е подходящ, че може да ни се върже в предстоящата кампания и след два-три дни той да каже "Да, аз мога да поема тази отговорност". А по окончателното решение взето, след това събеседване, което сме направили, изказване на всеки един член от изпълнителната комисия, и от тази гледна точка, разбира се, решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. Но всеки един от нас, които присъствахме на тази среща, се съобразяваше с достатъчните аргументи и тежестта на всеки един, който беше разглеждан като потенциален кандидат. Имаме окончателно решение да бъде един от тях и това, което мога да ви кажа е, че вече сме готови с всички рекламни материали. Дори бих могъл да ви покажа и снимката на кандидат-президентската двойка, но по-добре да го направя на 2-ри, когато мисля, че ще има по-голям интерес", коментира Цветанов.