Задържаха баща и син за пожара край с. Българска поляна
Задържаха баща и син за пожара край с. Българска поляна / Дарик радио, Хасково, Архив
Задържаха баща и син за пожара край с. българска поляна
89327
Задържаха баща и син за пожара край с. българска поляна
  • Задържаха баща и син за пожара край с. българска поляна

Баща и син са задържани в съпричастност към опустошителния пожар край село Българска поляна, който възниква около 13 ч. вчера и борбата за овладяването му продължава и към момента. За разпит в тополовградското управление на полицията са задържани 51-годишен от София и 29-годишният му син, който живее в  Свиленград, за които има съмнения, че са предизвикали пожара при почистване на земеделски земи с трактор, уточняват от областна дирекция „Полиция”. Директора старши комисар Ангел Цанков чуйте в приложения файл.

Пътните отсечки Тополовград – Българска поляна и Главан – Голямата звезда остават затворени за движение, поради все още критичната ситуация. Образувано е досъдебно производство.

 

И към този момент продължава обявеното в община Тополовград бедствено положение. Късно снощи 50 души бяха евакуирани от крайните къщи на село Българска поляна и все още не са се завърнали в домовете си. От тази сутрин на терен работят 22 пожарни, екип военни и цялата налична техника на Държавното лесничейство-Сливен. Пожарът обхвана над 10 000 дка, предимно широколистни и иглолистни гори. Днес гори на три фронта- към с.Българска поляна, към Черепово и към Главан в труднодостъпни терени, като с тежки машини се правят просеки, за да се ограничи разрастването му, съобщават от областната администрация.