Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!
Нинова от Бузлуджа: Дошло е време! / DarikNews.bg, Деляна Бобева
Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!
88852
Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!
Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!
  • Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!
  • Нинова от Бузлуджа: Дошло е време!

Многолюдна, но без ярка емоция, със Станишев, но без Михаил Миков бе тазгодишната Бузлуджа на социалистите в България.  Близо 50 000 социалисти и симпатизанти по информация на организаторите събра тазгодишният национален митинг- събор на Историческа поляна под връх Бузлуджа. Той е посветен на 125 години организирано социалистическо движение в България.  Съборът бе под надслов „За България, която обичаме".

Нинова от Бузлуджа Дошло е време
netinfo

„Този връх днес събира хиляди надежди на патриотите, вярващи в думите на Димитър Благоев, че „социализмът е мир, любов, равенство и признателност към Русия", каза в словото си председателят на БСП Корнелия Нинова.  Предвождана от каба гайди, с огромен пъстър букет новоизбраната лидерка на социалистите в България се качи на бузлуджанската сцена.

Нинова от Бузлуджа Дошло е време
netinfo

„Свободата започва тогава, когато се изричат истини. А истината е, че днес в България няма равни възможности за всеки", каза в словото си пред многохилядните множество лидерката на социалистите в България. Според Нинова, „почтените хора днес са на колене, а престъпниците свободно си ходят по улиците".

„Дошло е време за съпротива, социалисти", обобщи тя и призова да бъде даден отпор на правителството на Бойко Борисов, което „нехае за народа, руши държавността, обрича на безпътица".  Нинова каза също, че вече е дошло време България да стане друга - „социална и подредена държава на почтените хора", държава, която да постави акцента върху малкия човек. „Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога", каза тя.

Нинова от Бузлуджа Дошло е време
netinfo
На Бузлуджа председателят на БСП очерта и профила на кандидата за президент на обединената левица, който „няма да е послушкото на ГЕРБ, а смел човек, който може да погледне нещата в очите, поставящ на първо място националните интереси на България, страж, пазител на сигурността, човек с твърда ръка, който може да гарантира мира, българските национални интереси и е гарант за обединението на нацията". От трибуната на Историческа поляна на връх Бузлуджа лидерът на социалистите призова всички обединен леви сили да подкрепят този родолюбец.

Нинова от Бузлуджа Дошло е време
netinfo
Двама са тазгодишните носители на наградата за политическа журналистика на името на „ Георги Кирков"- 91-годишният публицист и социалист ветеран Крум Василев и Светлана Михова. Крум Василев, който е със 72-годишно партийно членство в БКП- БСП се обърна и с политически съвет към новата лидерка на социалистите - „веднага да казва, ако усети, че някой крачи край нея с десния крак".

На Историческа поляна стотици присъстващи се включиха и в Националната гражданска инициатива на организацията на социалистите в пловдивския район Северен и сдружение „Памет и бъдеще" за отхвърлянето на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен. Законопроектът е внесен в Народното събрание в края на януари тази година и в подписката се визират основно предложения на народния представител Методи Андреев.
Гражданската национална инициатива е под името „ Да оставим историята на историците, а не на политиците". Според организаторите до момента инициативата им е подкрепена от близо 6 хиляди човека.

Нинова от Бузлуджа Дошло е време
netinfo