Близо 500 населени места в страната без ток заради снега
Близо 500 населени места в страната без ток заради снега / БГНЕС, архив
Близо 500 населени места в страната без ток заради снега
83620
Близо 500 населени места в страната без ток заради снега
Близо 500 населени места в страната без ток заради снега
  • Близо 500 населени места в страната без ток заради снега
  • Близо 500 населени места в страната без ток заради снега

87 села са без ток или с частично електрозахранване на територията на Югоизточна България, съобщиха от ЕВН. Според данните на ЧЕЗ 150 селища в Югозападната и Северозападната част на страната нямат ток или имат проблеми с електрозахранването. На територията на Североизточна България, обслужвана от Енерго-про 258 малки населени места с общо 67 000 клиенти са без ток.

Продължава да има селища без ток, въпреки че на някои места то беше възстановено. 87 села са без ток или с частично електрозахранване на територията на Югоизточна България, съобщиха от ЕВН. 17 села в област Пловдив имат смущения с електроснабдяването. В област Пазарджик - 29, а в Сливен - 27 села са без ток. В област Бургас са регистрирани повреди цялостно или частично в 29 населени места в старопланинската част. Над 230 души работят на място за отстраняване на авариите, както и кризисен щаб, който да координира дейността. Ако времето се задържи без особено валежи, ще има ток още днес.

Къде е най-критично положението с пътищата по данни на АПИ

На територията на Югозападна и Северозападна България, обслужвана от ЧЕЗ, където най-тежка беше обстановката във Враца вчера към момента електрозахранването е частично възстановено.

Най-бързо се нормализира обстановката в Югозападна България. Работи се по отстраняване на повреди в населени места в няколко общини - Кюстендил, Невестино, Рила, Симитли. Работи се по отстраняване на повреди в 150 селища на цялата територия на ЧЕЗ, които все още са частично засегнати от снега.

Без учебни занятия в 544 училища в страната

Въпреки възстановеното електрозахранване в някои населени места в Североизточна България в неделя от Енерго-про съобщават, че през изминалата нощ ситуацията в областите Велико Търново, Габрово, Силистра, Русе, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Варна отново се е влошила. В резултат са възникнали нови повреди и други 83 села са останали без ток. Към 11 ч. днес без ток са 258 малки населени места с общо 67 000 клиенти.