10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците
10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците / снимка: Dariknews, архив
10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците
83286
10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците
  • 10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците

10 000 допълнителни места осигуряват от БДЖ за празниците. Вагоните ще бъдат добавени в съставите на 111 влака, които се движат по основните и най-натоварени направления в страната.

Допълнителни места са предвидени във влаковете по направленията между София, Варна и Бургас, както и между столицата и Видин, каза Ивайло Георгиев от железопътната компания.

"В периода от 23 до 27 декември БДЖ планира да увеличи общо съставите на 111 влака като предостави допълнително 137 вагона. Така допълнителните места, които ще предоставим на клиентите, ще бъдат около 10 000. В следващата поредица от празнични дни около Нова година в същите направления отново ще бъдат увеличени съставите на влаковете", обясни той.

Все пак е добре пътуващите да си купят билети предварително, посочи директорът на "Пътнически превози" Димитър Костадинов.

Костадинов допълни, че се работи върху различни нововъведения в железницата. Една от промените е, че от следващата година може да има интернет в бързите влакове със задължителна резервация, като вече са започнали преговорите за реализация на тази идея.