Трима мъже са арестувани при специализирана акция на полицията в област Габрово
Трима мъже са арестувани при специализирана акция на полицията в област Габрово / Thinkstock/Getty Images
Трима мъже са арестувани при специалицирана акция на полицията в област Габрово
82952
Трима мъже са арестувани при специалицирана акция на полицията в област Габрово
  • Трима мъже са арестувани при специалицирана акция на полицията в област Габрово

Трима мъже са задържани на територията на област Габрово при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

На 25 ноември, около 14.00 ч., на ул. "Стефан Пешев" в Севлиево, полицейски служители спрели за проверка л.а. „Мерцедес“, управляван от 35-годишен мъж от Габрово, в който пътувал и 38-годишен негов съгражданин.

У водача са намерени кутийка с бял прах/с тегло 4.5 грама/, за който полевият наркотест реагирал на кокаин, и цигара с марихуана. Марихуана /9 грама/ е намерена и в кутия от цигари, оставена в купето на автомобила.

В рамките на предприетите допълнителни процесуално-следствени действия, криминалистите претърсили жилищата на двамата мъже.

В дома на 38-годишния габровец са намерени 57 грама марихуана, а в жилището на другия са открити 20 грама кокаин, 1253 грама марихуана, 30 грама кафяво вещество във вид на бучки, за което полевият наркотест реагирал на хашиш, 2 електронни вези и 49 малокалибрени патрона. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

По случая е започнато досъдебно производство. На следващия ден служители на РУ-Севлиево извършили претърсване в жилището на 27-годишен мъж от севлиевското село Сенник. В дома му също е намерено наркотично вещество – иззети са 10 грама суха листна маса, за която полевият наркотест реагирал на марихуана.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Започнато е досъдебно производство. Работата по цялостното изясняване на случаите продължава. Уведомени са Окръжна прокуратура-Габрово и Районна прокуратура-Севлиево.