Намалиха максималната скорост във Витиня след верижната катастрофа
Намалиха максималната скорост във Витиня след верижната катастрофа / снимка: darikradio.bg
Намалиха максималната скорост в тунел "Витиня" след тежката верижна катастрофа
82176
Намалиха максималната скорост в тунел "Витиня" след тежката верижна катастрофа
  • Намалиха максималната скорост в тунел "Витиня" след тежката верижна катастрофа

Максималната скорост на движение в тунела "Витиня" на магистрала "Хемус" вече е 70 км/ч. Промяната е направена след вчерашната верижна катастрофа с близо 50 коли, при която загинаха трима душа. От пътната агенция обясниха пред Дарик, че новият знак е поставен още снощи, за да бъдат шофьорите по-внимателни, защото е възможно да има остатъци от гориво и смазочни материали в тунела в следствие от катастрофата.

От пътната агенция намалиха максималната скорост в тунел "Витиня", в който катастрофираха близо 50 коли, трима души загинаха, а други пострадаха сериозно.

Десетки коли се удариха в тунела Витиня, трима души загинаха

Председателят на управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров обясни, че причината е възможността в тунела да са останали остатъци от смазочни материали и гориво.

„Още вчера вечерта след инцидента, когато приключиха работите на следствените органи, тъй като на пътното платно има разлети гориво и смазочни материали, в началото на тунела беше поставен знак за хлъзгав път заедно с ограничение на скоростта от 70 км/ч", каза Лазаров.

Той обясни, че по принцип всяка година в началото на зимния сезон на всички тунели скоростта от 80 се ограничава на 70 км/ч.

„Този знак, обаче традиционно слага в началото на тунелите в началото на зимния сезон, така че колегите са причинили, че може да остане до навлизането на зимния сезон и да не бъде премахван до началото на пролетта", каза още Лазаров.

След края на зимния сезон максималната скорост на тунела "Витиня" отново ще стане 80 км/ч.