По 40 лв. коледни добавки за пенсионерите
По 40 лв. коледни добавки за пенсионерите / снимка: БГНЕС, архив
По 40 лв. коледни добавки за пенсионерите
82159
По 40 лв. коледни добавки за пенсионерите
  • По 40 лв. коледни добавки за пенсионерите

Финансовият министър Владислав Горанов се срещна с Патриотичния фронт, за да обсъди първоначалните разчети за Бюджет 2016.

След разговорите Горанов обясни, че предстои да проведе такива срещи и с другите политически сили, подкрепящи правителството.

„Знаете, че по закон ангажиментът е да внесем бюджета до 30 октомври и ще го спазим. Ако зависи от мен, аз имам някакви приоритети, но не са важни само моите приоритети, затова водим консултации. Аз многократно съм заявявал, че българските бюджети трябва да инвестират в две направления основно - човешкият капитал, което е образованието, и в инфраструктурата. Знаете, че ГЕРБ иска да развива инфраструктурата, но според мен трябва много приоритетно да се инвестира и в образованието", добави Горанов.

За коледни добавки той обясни, че ще се повторят добавките от Великден, когато най-бедните пенсионери получиха по 40 лв.:

„Работя за осигуряване на ресурс от 50 млн., който ще даде възможност да бъдат повторени индивидуалните размери от Великден. За мен е важно да престанем да трупаме дългове, всеки лев дефицит е нов дълг, аз ще предложа ограничаване на дефицита за следващата година до около 2% от БВП".