Министър Ненчев ще търси съпричастност от Европа за каналджийството
Министър Ненчев ще търси съпричастност от Европа за каналджийството / снимка: БГНЕС
Министър Ненчев ще търси съпричастност от Европа за каналджийството
81454
Министър Ненчев ще търси съпричастност от Европа за каналджийството
  • Министър Ненчев ще търси съпричастност от Европа за каналджийството

Министрите на вътрешните работи на ЕС ще се съберат на 14 септември в Люксембург на извънредно заседание, посветено на кризата с мигрантите, съобщи в Twitter председателството на ЕС.

В съобщението, цитирано от ДПА, се казва, че великото херцогство Люксембург, което е ротационен председател на съюза, свиква срещата, за да бъдат засилени европейските мерки в отговор на кризата.

Борисов: Началниците в света да седнат и да решат проблема с бежанците

За срещата потвърди и министърът на отбраната Николай Ненчев, като потвърди и своето участие в срещата.

„Ще поискам в Люксембург по-голяма съпричастност от нашите европейски партньори за решаването на въпроса с каналджийството”, Това заяви той във връзка със задържания в Австрия български гражданин в подозрения за каналджийство.

„Обезпокоително е всичко онова, което се случва. Взели сме необходимите мерки. След няколко дни ще бъда в Люксембург на една неофициална среща на министрите на отбраната от ЕС. Подготвил съм едно изказване, в което ще поискам по-голяма сигурност и съпричастност от нашите европейски партньори за решаването на всички тези въпроси”, заяви Ненчев.

Четвърти българин е арестуван заради камиона с мъртви мигранти в Австрия

Тази сутрин беше разпространена информация, че в Унгария е арестуван четвърти българин заради трагедията с откритите миналата седмица в Австрия 71 мъртви мигранти в камион. Арестът е извършен късно вечерта в събота. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ДАНС е помогнала в залавянето.