4000 стикера за локално паркиране в София трябва да се подновят до октомври
4000 стикера за локално паркиране в София трябва да се подновят до октомври / снимка: БГНЕС, архив
4000 стикера за локално паркиране в София трябва да се подновят до октомври
81432
4000 стикера за локално паркиране в София трябва да се подновят до октомври
  • 4000 стикера за локално паркиране в София трябва да се подновят до октомври

Близо 4000 винетни стикера за локално платено паркиране в София трябва да бъдат подновени до октомври. Това заяви пред Дарик Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Месец преди изтичането на сегашния стикер гражданите, които ще продължат да използват услугата, могат да подадат заявления онлайн на интернет страницата на дружеството или в офисите на площад „Възраждане" 1 и улица „Будапеща" 17. Цената на винетния стикер остава същата - 100 лева на година за „зелена зона" и 150 лева за „синя зона".

„Тези, които ползват услугата локално платено паркиране в зоните за почасово платено паркиране и най-вече на тези, валидността на чиито стикери изтича през месец октомври, нека да имат предвид, че през този месец около 4000 винетни стикера трябва да бъдат подновени. За да не се получава период от време, в който не могат да ползват тази услуга, нека да си подадат заявленията по-рано. Даваме възможност заявленията да бъдат подадени онлайн през портал, който е в сайта на Центъра за градска мобилност. Ако те самите са ползвали тази услуга досега и имат винетен стикер, залепен на предното стъкло на автомобила, след като получат одобрение, могат да заплатят цената от 100 или 150 лева съответно за зелена или синя зона за една година по банков път. А онези, които все пак предпочитат да подадат документите си на гише, могат да направят това в офисите, които са същите, както и досега - на площад „Възраждане" 1 и на „Будапеща"17", обясни подробно Милова.

Хората могат да се запознаят по-подробно с условията за тази услуга на сайта на Центъра за градска мобилност. Там има посочени и телефони за връзка и въпроси, допълниха още от Центъра за градска мобилност.