Талантлив шестокласник открива изложба
Талантлив шестокласник открива изложба / Дарик Русе, Искра Георгиева
Талантлив шестокласник открива изложба
80166
Талантлив шестокласник открива изложба
  • Талантлив шестокласник открива изложба

Шестокласникът Тодор Колев  от ОУ „Иван Вазов“ ще открие своя изложба в регионална библиотека „Л. Каравелов“. Тя е озаглавена „Израстване-поглед отвътре“ и ще бъде открита послучай Деня на детето. Показаните в нея творби илюстрират творческото развитие и разкриват света на едно талантливо българско дете – с неговите представи, размисли и копнежи за по-добър и хармоничен свят.

Тодор Росенов Колев е роден на 5 ноември 2002 г. в гр. Русе. На 6 години печели първата си награда в конкурса „Моето детство”. През 2009 г. представя първата си самостоятелна изложба от 54 графики в Детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов” - Русе. През същата година постъпва в Школата по изобразително изкуство към Общинския детски център за култура и изкуство в гр. Русе, където негови художествени ръководители са Адриан и Маргарита Хрисандови. Художникът Валентин Георгиев е негов учител по изобразително изкуство в ОУ „Иван Вазов“ и го подкрепя в усилията му успешно да представя себе си и любимото училище.

Талантлив шестокласник открива изложба
netinfo

През изминалите години Тодор Колев е отличен с над 20 грамоти и други награди от регионални, национални и международни конкурси. Има отличия от Полша, Македония, от посолството на Куба и др. Последната си награда - Почетен плакет „За високи постижения и издигане престижа на ОУ „Иван Вазов” - той получава по повод 24 май, дни преди откриването на изложбата „Израстване - поглед отвътре“.