Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета
Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета / снимки: Dariknews.bg, Хасково
Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета
80107
Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета
  • Премиерът от Димитровград: Няма да правя промени в кабинета

В присъствието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски днес беше открит пътен възел Димитровград - най-големият в Южна България.

Новата магистрала е и основен маршрут на движение в посока Пловдив - ГКПП Капитан Андреево. Лот 1 Оризово- Димитровград да бъде готов през септември, ангажира се днес Борисов.

Преди церемонията Борисов посети ремонтираната гара и новия жп надлез край Водната кула в Димитровград, за които проектът също е по ОП „Транспорт”, а стойността му - над 8 млн. лева. Там той коментира, че няма да прави никакви промени в кабинета

„Сегашният кабинет работи прекрасно. Който може да предложи по-добър вариант на това управление, да заповяда”, заяви премиерът.

Премиерът от Димитровград Няма да правя промени в кабинета
netinfo

Общата дължина на участъка е 34,22 км, а стойността на строително-монтажните работи е 146 564 400 лв. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт”, като се строят общо 65,62 км.

Магистрала „Марица” е част от трансевропейския транспортен коридор № IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг” и ще свързва магистрала „Тракия” при пътен възел „Оризово” с Капитан Андреево на българо-турската граница.

Премиерът от Димитровград Няма да правя промени в кабинета
netinfo

Във вторник Бойко Борисов съобщи, че за втори път му се налага да разваля готова магистрала, след като Лиляна Павлова му докладвала, че при проверката на извършената работа на Лот 2 на магистрала „Марица” екипът на Агенция „Пътна инфраструктура” установили, че в три малки участъка има отклонения от нормата за равност.

Заради това било разпоредено на изпълнителя да преработи проблемните участъци. „Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация”, писа във Facebook профила си Борисов.