Д. Данев: Колегите от Румъния имат проект за втори мост при Русе
Д. Данев: Колегите от Румъния имат проект за втори мост при Русе / netinfo
Д. Данев: "Колегите от Румъния имат проект за втори мост при Русе"
79437
Д. Данев: "Колегите от Румъния имат проект за втори мост при Русе"
  • Д. Данев: "Колегите от Румъния имат проект за втори мост при Русе"

Има идеен проект за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе. Той е изготвен от румънски депутати като намерението на колегите е той да свърже европейският коридор номер 9 с магистрала „Хемус“. Това съобщи депутатът от БСП Добрин Данев.  Заедно с председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“  той е присъствал на среща в Румъния по покана на групата за приятелство между България и Румъния.

„Колегите от Румъния са доста по-напред от нас. Поканиха ни на среща и направиха конкретни предложения за свързване на коридор N9 с магистрала „Хемус“ и изграждане на втори мост над река Дунав при Русе. Идеята е била представена и на премиера Борисов по време на срещата на премиерите  на България, Румъния и Сърбия и има неговата подкрепа“, заяви Данев.   По думите на депутата идеята има голям шанс да се реализира, защото се подкрепя от всички политически сили в северната ни съседка.

Подробности за проекта ще бъдат представени след Гергьовденските празници. Тогава ще стане ясно как двете страни ще работят съвместно по проекта за да може той да има тежест като трансграничен и да получи финансиране по плана „Юнкер“.  Плановете предвиждат изграждането на моста да бъде в района на „Люляка“

Чуйте подробности в звуковия файл: