Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
Не правете това във фитнеса (ВИДЕО) / снимки: Thinkstock/Getty Images
Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
79381
Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
  • Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)

„Човек е напълно човек, само когато играе" - едва ли има някой, който не знае този цитат. И наистина тренировките - без значение по какво, те правят по-дисциплиниран, уверен и по-силен. Но в залите има и такива, които правят всичко друго, но не и да тренират. Както се казва: тагването във фейсбук от фитнеса си е половин тренировка. Но да караме поред.

Във фитнеса за спорт или...?

Откроихме няколко основни типажа от залата:

Кифлата - тя винаги иска да е секси. Много е важно за този тип „трениращи" момичета да си намерят колкото се може по-централно място - всички да я видят и тя да вижда как я зяпат. Все пак за какво си е направила труда да избере неудобен и неподходящ тоалет за спорт, в който обаче изглежда добре. Тренира с безупречна прическа и грим.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Според нея важно правило за всяка уважаваща себе си мацка е да бъде гримирана във фитнеса, защото не се знае дали там няма да срещне голямата си любов. Ако случайно в бързината е пропуснала, спокойно! И в залата може да си напудри нослето и да сложи гланц. И е хубаво гримът да е колкото се може по-силен и ярък.

Кифлата прави селфи с приятелка, тагва се от фитнеса, тренира 15 минути на степера, прави няколко серии с розовите гирички и дим да я няма.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Както се казва: Забравих да постна във фейсбук, че съм на фитнес...сега всички тези усилия ще са напразно!

И да не пропускаме и хората, които влизат във фитнеса, правят три серии по 12 снимки и си тръгват.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Винаги готовите за свалки

Някои ходят в салона само и единствено за лов на партньори. И понякога са досадни в старанието си да привлекат вниманието. При дамите от този тип дейността обичайно се ограничава до фръцкане пред огледалото, мятане на жадни погледи към отделни субекти и енергични опити да подхванат разговор. Пробвайте да им обясните, че това е зала за фитнес, а не бар. Ако все пак се стигне до свалка в залата, не забравяйте, че това си е опасно място и ако много случайно сте решили да правите упражнения с приятел, трябва първо да го предупредите, че го оставяте.

На свалките ще се върнем след малко, а сега да продължим към останалите типажи във фитнеса.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Позьорът

Докато хората вдигат тонове железа или пробягват километри по пътеката, той е изцяло погълнат и обсебен от себе си и намира всякакви предлози да се завре в близост до вас, да демонстрира всичко по себе си и да ви говори врели - некипели за своя нов тоалет, за силната болка в дупето си, за „интересните" му истории и още един Бог знае какво.

И разбира се, не трябва да забравяме мъжете, които отиват във фитнеса, за да се покажат в прилепнали екипи или просто искат да си направят секси снимки колко много могат да вдигнат.

Бърборковци

Да, навсякъде има такива - мъже и жени. Устата им не млъква през цялото време, а околните са длъжни да слушат нескончаемото дърдорене, докато откачат. Щом приключи с теб, хваща телефона и звъни на баба си, сякаш няма да я види само след час.

Подвижна парфюмерия

Изсипали върху главите си литри парфюм, преди да влязат в салона за фитнес, карат те да се чувстваш като по време на химическа атака. Попаднал в близост до един такъв, дъхът ти спира, нямаш въздух и откровено се задушаваш.

Нервакът

Буйна радост при всеки успех, силни крясъци и ругатни при несполука, тропане с крак и хвърляне на предмети по стените. Цялата зала просто трябва да разбере, че най-накрая е успял да вдигне 12 кг от лежанка и е поставил световен рекорд.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Експертът

Със сигурност ви се е случвало да попаднете на дървен философ, компетентен по всяка тема. Обичайно посочва грешките на всички в залата и дава мъдри съвети за правилна тренировка по фитнес.

Кибиците

Момчета или момичета, които седнат, направят по 1 серия и в почивката продължават да си седят на уреда, докато си разцъкват телефона. А зад тях вече се точи опашка за същия уред....

В нета открихме и форум, в който инструктори и фитнес маниаци правят своя класация за досадниците във фитнеса и за онзи тип хора, за които спортът е на последно място.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Всезнаещият тийнейджър - това са тия хлапета, които са изчели всички постове по форумите, мама им готви вкъщи, мислят си, че знаят всичко, и постоянно търсят начин чрез препарати да постигнат нещо в залата. Досадни, шумни, същевременно много чувствителни деца.

Миризливкото - това е този, който го усещаме от 5 метра в залата. Къпането е вредно, дезодорантът е още по-вреден, а личната хигиена е на последно място. Докато не залюти на всички, не си тръгва.

Загорелият/-ата - това е този тип, който идват в залата, за да бройка активно трениращите от срещуположния пол, не винаги с цел свалка. Просто гледа дупета, бицепси и се възхищава.

Разхвърляният - този никога не си прибира тежестите, разхвърля всичко навсякъде. Мотае се из залата и повече ходи като муха без глава, отколкото да тренира. Бута се пред всеки и най-големият му резултат е това, че пречи на всички.

Приказливият/-ата - постоянно си гледа телефона и непрекъснато говори с всички. Смее се шумно и прави всичко възможно да привлече внимание към себе си.

Странното гадже - обикновено става въпрос за момичета, които не тренират, но са се залепили за гаджетата си - от ревност или привързаност. Влачат се след тях по уредите, носят им шишето с вода и общо взето само се пречкат

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Свалки на ринга

Подхванахме свалките във фитнеса и затова е време да ги разнищим. Обикновено мъжете са по-дейни, затова ето няколко съвета към тях:

Най-важното е да знаеш защо отиваш във фитнеса - за да тренираш, а не за да заговаряш жени. Ако тръгваш с нагласата, че отиваш да оглеждаш женски дупета, това ще проличи в поведението ти. И никак няма да се хареса на жените. Затова тренирай усилено. Колкото по-добре знаеш упражненията, толкова повече шансове имаш със секси мацката, която искаш да заговориш - ако тя се затруднява с нещо, можеш да й помогнеш и това е чудесно начало на разговор. Затова е важно да правиш упражненията правилно.

Не се страхувай от конкуренцията! Има огромна вероятност във фитнеса да има мъже, които са два пъти по-големи от теб и които според теб имат много по-голям шанс с мацките там. Само че не е така. Нямат. Повечето жени предпочитат нормален мъж в добра форма, отколкото планина от мускули. Затова твоят коз е друг - бъди общителен! Но не само със секси мацката и не само с жените. Запознавай се с хората във фитнеса, за да оформиш присъствието си там. Един общителен човек, когото всички познават, е доста по-малко заплашителен за една жена, отколкото някой, който стои в ъгъла, зяпа я и чието име никой не знае.

Друго много важно нещо е - говори с всички жени във фитнеса и не само със секси мацките. Това ще те отличи от останалите мъже, които заговарят само най-горещите парчета. Ще оформиш имидж на добро момче. Каквото всъщност си, нали така? А можеш да пробваш и да оставиш момичето, което си си харесал, за накрая. Запознай се с всички останали и най-накрая с нея. Така ще използваш естествената реакция на ревност, която всяка жена има, когато види някой мъж да говори с други жени, но не и с нея. Така тя ще очаква момента, в който ще решиш да й се представиш и на нея.

Не правете това във фитнеса (ВИДЕО)
netinfo

Идва следващата стъпка - определи каква е тя! Бъбривка или мълчаливка? Най-общо казано, това са двата типа жени, които можеш да срещнеш във фитнеса. Мълчаливката е по-трудна за заговаряне, затова по-добре я избягвай. Тя е тук, за да тренира. Само това. Понякога е с шапка, не гледа околните и не иска да общува с тях. Ако се опиташ да я заговориш, ще реши, че си поредният досадник. Бъбривката е доста по-достъпна за разговор. Тя ходи на фитнес не толкова заради тренировката, колкото за да се запознава с нови хора. И го прави постоянно. Обича да говори, често идва с приятелки и видимо се радва на мъжкото внимание. Тъй като тя предпочита да бъбри, отколкото да тренира, има голяма вероятност да не прави всички упражнения съвсем правилно.

"Хубавото е, че напоследък повечето хора ходят на фитнес, за да спортуват и да постигнат някакви цели. Преди може би беше по-голяма тенденцията да ходят в залата, за да се свалят", разказа личният треньор Кристиан Паяков. Още истории от фитнеса и професионални съвети от него чуйте в прикачения звуков файл

А сега сериозно - използвайте времето си в залата за разпускане, забавление и спорт, не го превръщайте в панаир на суетата.

Ето и едно видео с пародия на нещата, които не трябва да правим в спортните зали, заснето за рубриката "Бърборани":

Цялата рубрика може да чуете на Radio.DarikNews.bg