Е-79 се разцепи между Мездра и Ботевград
Е-79 се разцепи между Мездра и Ботевград / снимка: БГНЕС, архив
Е-79 се разцепи между Мездра и Ботевград
79313
Е-79 се разцепи между Мездра и Ботевград
  • Е-79 се разцепи между Мездра и Ботевград

15-метрова пукнатина на пътя Враца - София затвори едната лента за движение. Автомобили могат да се движат единствено в платното в посока София. Въведеното ограничение ще остане в сила до извършване на ремонтни дейности. Това обаче ще стане едва след като завърши обследването на причините за пукнатината, което може да отнеме до 4 седмици.

Пукнатина на пътното платно с дължина от 15 метра затвори едната лента за движение на международния път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград. Колите се движат двупосочно в платното в посока София, каза Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура":

„За да започнат възстановителните работи е необходимо да изясним какви са причините, довели до възникването на този проблем и да изясним концепцията за укрепването".

Георги Златев уточни, че обследването ще продължи до 4 седмици, но при повече информация, може да започне паралелното укрепване на участъка. Междувременно съществува възможността пукнатината да се разшири.

„Надявам се да нямаме съществено развитие на пукнатината. Най-вероятно, след като вече е започнал този процес, да има удължаване на обхвата. Поне засега няма индикации съседното платно, в което е пренасочено движението, да е засегнато от този проблем", добави Златев.

До възстановяването на пътя движението ще се осъществява двупосочно в едната лента.