Бабата на убития Никита разпознала детето
Бабата на убития Никита разпознала детето / снимка: МВР
Бабата на убития Никита разпознала детето
78929
Бабата на убития Никита разпознала детето
  • Бабата на убития Никита разпознала детето

Бабата на убитото русначе Никита Леонтиев е разпознала детето.

Възрастна руска гражданка е разпознала от разпространените от МВР снимки 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна Леонтиева.

Това съобщи детският омбудсман на Руската федерация Павел Астахов, цитиран от ntv.ru.
Според информацията в сайта на медията, бабата на открития в куфар край Пасарел Никита го разпознала днес от снимките. Астахов уточнява, че жената, разпознала близките си от снимките, е майка на Анна Леонтиева.

"В България, разследването сочи, че става дума за чудовищно жестоко престъпление - убийството на 5-годишния Никита и майка му Анна. Делото е под специален контрол. Ние работим съвместно с Министерството на външните работи и на българските власти", се казва в съобщението на омбудсмана.

От медията включват и друга интересна подробност от разследването - руският гражданин Герман Костин, в чиято квартира в България е живяла майката на Никита, може също да е станал жертва на престъпление, тъй като вратата на квартирата му е била разбита.

Към момента и Анна Леонтиева, и Герман Костин са обявени за издирване, включително и от Интерпол, съобщават руските медии.

По информация на URA.Ru бащата на детето има двойно гражданство - българско и руско, но българската гранична полиция досега не е открила данни, че той е влизал в България.

Междувременно Разследващата комисия на Русия откри наказателно производство за разследване на убийството на 35-годишната жена и на нейния син Никита. Наказателното дело е по член за убийство на две или повече лица.

От медията съобщават още, че Анна е работела като държавен служител в отдел "Човешки ресурси" в Перм, родом е от Соликамск.

Междувременно стана ясно, че убийството на 5-годишното момче, което беше намерено в куфар край Пасарел, както и на жената, за която се предполага, че е негова майка, ще се разследва от руския следствен комитет. Информацията беше съобщена от агенция „Интерфакс", която се позовава на официалния представител на разследващите Владимир Маркин.

Говорителят на следствения комитет на Русия Владимир Маркин обаче съобщава пред агенция „Интерфакс", че разследващите започват наказателно производство за престъпление по член 2, алинея 105 от Наказателния кодекс (убийство на две и повече лица).

Маркин припомня, че на 23 март в е бил намерен куфар с тялото на Никита Леонтиев, руски гражданин, с множество прободни рани. По-рано, на 2 март, в Приморско е било открито и разчленено тялото на жена. "По предварителни данни това е майката на убитото дете - 35-годишната Анна Леонтиева", казва Маркин и допълва, че двамата са живели в Перм и преди няколко месеца дошли от Русия в България.