Арестуваха 13 митничари на „Капитан Андреево
Арестуваха 13 митничари на „Капитан Андреево / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Арестуваха 13 митничари на „Капитан Андреево"
78919
Арестуваха 13 митничари на „Капитан Андреево"
  • Арестуваха 13 митничари на „Капитан Андреево"

13 митничари и трима гранични полицаи са задържани рано тази сутрин на граничен пункт "Капитан Андреево" при акция за разбиване на контрабанден канал за цигари.

Това съобщи в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

„Към момента имаме задържани 13 митнически служители на „Капитан Андреево и трима гранични полицаи. Конкретната им съпричастност към извършеното престъпление се установява и към момента. Работата по установяване действителните мащаби на този контрабанден канал продължава. Текат процесуално-следствени действия на територията на столицата, осигурена и логистична подкрепа от специализирани служители на БОП и национална полиция", добави Костов.

ТИР с фалшива българска регистрация е задържан в неделя в пловдивски склад, след като е допуснат да премине през границата. В него са били превозвани 1420 мастербокса цигари от Турция. За съдържанието на товарния камион са задържани още шестима души.

По-късно е бил хванат и още един ТИР с цигари от друга марка, като общата стойност на стоката от двата камиона е близо 16 милиона лева.

Стоката е превозвана от Турция с документи за цигари, но за България е имало документи за бобини за текстилната промишленост.

Източник: Novanews.bg