Хора, заплашили със самоубийство заради закон, търсят помощ от Мая Манолова
Хора, заплашили със самоубийство заради закон, търсят помощ от Мая Манолова / снимка: БГНЕС, архив
Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители
78896
Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители
  • Манолова призова премиера да се държи мъжки относно Закона за частните съдебни изпълнители

Хора, които заплашват със самоубийство, са писали в социалните мрежи на депутата от БСП Мая Манолова, като изразяват подкрепата си за внесените от нея и група депутати промени в Закона за частните съдебни изпълнители и ГПК. Над 200 000 са засегнатите от действията на банки и ЧСИ, каза Манолова и представи на пресконференция няколко частни случая.

Василена Ванчева е платила 504 лв. по изпълнително дело за неплатена вноска от 19.90 лв. за интернет. Сумата се е увеличила над 20 пъти заради най-различни такси.

Петя Петрова пък сподели проблемите на един поръчител, който е принуден от банка да изплаща дълга на основния кредитополучател със запор на 1/3 от трудовото си възнаграждения.

Депутатът Мая Манолова отговори на критиките към промените и призова премиера Бойко Борисов да се държи мъжки:

„Да не извива ръцете на неговата парламентарна група и на заместника му Цветан Цветанов и да ги остави по съвест да гласуват и подкрепят предложените от мен промени в Закона за частните съдебни изпълнители в Гражданския кодекс, защото в противен случай в стремежа си да угоди на 20 банки, той ще създаде огромни проблеми на над 200 000 български граждани, а може и повече", каза Манолова.

Мая Манолова кани всички засегнати на среща в Народното събрание в четвъртък, където ще обсъдят предложените от нея промени в Закона за ЧСИ и ГПК, между първо и второ четене в парламента.