Първите два за безплатно саниране подписаха с кмета
Първите два за безплатно саниране подписаха с кмета / Веселин Максимов
Първите два за безплатно саниране подписаха с кмета
78328
Първите два за безплатно саниране подписаха с кмета
  • Първите два за безплатно саниране подписаха с кмета

 

Представители на първите два блока в Бургас, които ще подлежат на безплатно саниране, според държавната програма за около 1 000 000 000 лева, подписаха договори с кмета Димитър Николов. Документите парафираха Невена Трендафилова от блок 32 и Дорина Стойчева от блок 57 в комплекс „Изгрев”.

До един месец ще приключи процедурата по избор на фирма за енергийно обследване, двете сгради ще бъдат прегледани и за всяка от тях ще бъде изготвен индивидуален проект за саниране. Следващият етап е избор на строителни фирми, които да изпълнят поръчката. Това ще бъдат бургаски компании, увери кметът Николов.

Той апелира всички, които се интересуват от програмата, да регистрират сдружения и подадат документи, без да изпитват никакви притеснения и съмнения, заради спекулативните твърдения, че могат да изгубят своята собственост или да бъдат принудени да плащат чужди сметки за отопление или електроенергия и даде за пример блокове 32 и 57.

Трендафилова и Стойчева споделиха, че не са усетили никакви технически трудности, а за попълването на нужната документация им е помогнала инженер Юлия Димитрова от общината, пряко ангажирана с проблема. Най-голямо затруднение в началото било при общите събрания жителите да бъдат убедени да се включат.

Общината има ангажимент със собствени средства да поеме пълния ремонт и облагородяването на околоблоковото пространство около първите десет блока, започнали безплатно саниране по програмата.

Чуйте в звуковия файл кмета Николов, Дорина Стойчева и Невена Трендафилова