Дъждове наводниха площи от територията на „Мини Марица - изток”
Дъждове наводниха площи от територията на „Мини Марица - изток” / снимка: Dariknews.bg, архив
Дъждове наводниха площи от територията на „Мини Марица - изток”
76760
Дъждове наводниха площи от територията на „Мини Марица - изток”
  • Дъждове наводниха площи от територията на „Мини Марица - изток”

Валежите на територията на източномаришкия въглищен басейн доведоха до временни затруднения за въглеподаването и предвижването на персонала от и към работните им места. Залети са площи от територията на „Мини Марица - изток”, 67 помпи работят за отводняване. Производственият процес е силно затруднен.

За последните 48 часа, на територията на източномаришкия басейн е паднал дъжд от над 70 л/кв.м. Заради проливните дъждове в Раднево е въведен Общинският план за защита при бедствия. Най-сериозно е положението в село Константиновец, където язовирът прелива. Хората от най-застрашените къщи са известени и са готови за евакуация. В Радневско има наводнени къщи и дворове в селата.

Екип на пожарната е отводнил ЖП гарата в старозагорското село Михайлово. Предстои отводняване на църквата, читалището и кметството в с. Полски градец, както и на няколко къщи в Арнаутито, Еленино и Могила.         

Към момента няма населени места с нарушено електроподаване. Тази сутрин е била наводнена помпената станция в с. Михайлово. Проблемът вече е отстранен.

В село Сулица е спряно водоподаването. Има наводнен участък на пътя Бели бряг - Гипсово. Количеството на падналите валежи в община Стара Загора е около 35 л/кв.м.

Новини от Стара Загора