Николай Урумов с втори моноспектакъл на добричка сцена
Николай Урумов с втори моноспектакъл на добричка сцена / netinfo
Николай Урумов с втори моноспектакъл на добричка сцена
76567
Николай Урумов с втори моноспектакъл на добричка сцена
  • Николай Урумов с втори моноспектакъл на добричка сцена

Втори моноспектакъл прави в Добрич актьорът Николай Урумов. След големия успех на "Лалугер", той ще излезе на сцената с пиесата "Ти си жена, аз съм мъж, желанията ни са еднакви!". Това е текст, сглобен от 13 разказа на Илко Иларионов, директор на Драматичния театър в Плевен. Постановката с режисьор Костадин Бандутов се базира на истинските истории на Гошо Железничаря - реален персонаж от Плевен, живял в близкото минало. Той е паметен за всички актьори, разказа за Дарик Урумов, защото освен, че е работел на гарата, е обичал да гравитира около театъра и да участва в живота на артистите. Този интересен градски герой е имал свои рецепти за успех сред жените, които са щедро посипани в текста на пиесата, която ще гледаме на добричка сцена. Животът на Гошо Железничаря е бил наблюдаван от автора на текста Илко Иларионов и историите му записвани, докато се събрал сборник, който е издаден със заглавието "Убийте артиста!".

Премиерата на "Ти си жена, аз съм мъж, желанията ни са еднакви!" е тази вечер от 19.00 ч. в камерната зала на Драматичен театър "Й.Йовков". Следващите представления са на 3 и 11 декември в Добрич, 19 декември в Силистра, а на 28 ноември спектакълът ще бъде в родния на Гошо град Плевен.

Николай Урумов определи представлението като много смешно и забавно и сподели, че героят му много прилича на Дянко Лалугера по своята откритост, наивност, честност и доброта. И двете пиеси са посветени на малкия човек, добави актьорът. Той призна, че в момента голямата му любов е театърът и след над 70 роли в киното, сега отказва участия, освен при големи приятели, защото репетира и се изявява предимно на сцената. Сред последните му моноспектакли са "Дневникът на един луд" с режисьор Лилия Абаджиева, поставен в Хасково, и авторският "От роля в роля", с който Урумов се покланя на своите учители и "бойни другари" с които са играли заедно през годините.