200 000 лв. ще решат проблема с пътя към Банско
200 000 лв. ще решат проблема с пътя към Банско / Лазар Лазаров © снимка: Sofia Photo Agency, архив
Решават проблема с пътя към Банско за две седмици, ако бъдат отпуснати пари
75722
Решават проблема с пътя към Банско за две седмици, ако бъдат отпуснати пари
  • Решават проблема с пътя към Банско за две седмици, ако бъдат отпуснати пари

Около две седмици ще са необходими за отстраняване на проблема свързан с пътя Симитли - Банско, в случай, че от Министерство на финансите отпуснат необходимите средства за укрепване на поддала 5-метрова подпорна стена.

Това каза за Дарик управителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, след като вчера изказа опасение, че пътят може да бъде затворен. "Стената е поддала вследствие на проливните дъждове и реално е започнало отцепване на едното платно на пътя", поясни Лазаров.

С цел предотвратяване на инциденти движението в момента се извършва и в двете посоки е в другото, като трафикът се регулира от светофар. "Бюджетът на пътната агенция е много ограничен, да не кажа почти нулев и много трудно ще бъде възлагането на аварийните дейности за укрепване на пътното платно. Има много голяма вероятност пътният участък да остане така и през зимата", каза още Лазаров.

Ако се стигне до затваряне на движението, алтернативният маршрут ще бъде през прохода Юндола, който обаче също не е в добро състояние. "Ще направим всичко възможно участъкът Симитли - Банско да бъде укрепен. Поставил съм въпроса и в Министерство на финансите да бъдат отпуснати тези 200 000 лева, които са необходими за дейностите", каза още Лазаров.