Филип Кирев направи дарение за училищата във Враца
Филип Кирев направи дарение за училищата във Враца / Дарик Враца
Филип Кирев направи дарение за училищата във Враца
75222
Филип Кирев направи дарение за училищата във Враца
  • Филип Кирев направи дарение за училищата във Враца

Дарение на училищата във Враца направи днес водачът на листата на Реформаторския блок за региона Филип Кирев. Дарението включва енциклопедии за деца.

„При обиколките си в региона се срещнах с проблемите, които знам още от времето, когато израснах и се образовах във Враца - голямата безработица, ниските доходи, лошата инфраструктура, обясни Филип Кирев. А наскоро се запознах и с проблемите свързани с образованието…

Поех ангажимент пред преподавателите,  да внеса законодателни промени , който да решат основните  проблемите, свързани с образованието в региона“.

По повод  днешния Международния ден на възрастните хора  Кирев дари и средства за Клуба за здраве и дълголетие „Вратица“ Враца, като представи част от предложенията, които има Реформаторския блок конкретно в социалната сфера.

„Имаме  пакет от законодателни мерки, свързани от една страна с трудещите се. Основното тук е предложението за въвеждане на почасов минимален доход, Така хората ще могат да се занимават с по няколко дейности без да се налага да искат разрешение от своя работодател да работят на друго място. Това ще повиши техните доходи, съответно  осигуровките, които ще се внасят, а от тук и пенсионната система на страната“, обясни Филип Кирев.

„Ще се радвам всички мой съграждани, когато стана народен представител, да се обръщат към мен, да ми дават съвети, а аз с каквото мога да им помагам, защото диалогът  между народният представител и неговите съграждани е основният двигател за неговата работа“, каза още Кирев.