Лютви Местан: Четин Казак е един от най-успешните и ефективни депутати
Лютви Местан: Четин Казак е един от най-успешните и ефективни депутати / DarikNews.bg
Лютви Местан: "Четин Казак е един от най-успешните и ефективни депутати"
74904
Лютви Местан: "Четин Казак е един от най-успешните и ефективни депутати"
  • Лютви Местан: "Четин Казак е един от най-успешните и ефективни депутати"

"Четин Казак ми е твърде важен, за да поставим под съмнение избирането му за народен представител в следващото народно събрание. Скъпи приятели, още веднъж ще кажа - Четин Казак е твърде важен за парламентарната група на ДПС. Той е един от най-успешните и ефективни народни представители".

Това заяви пред членове и симпатизанти на ДПС днес в Габрово лидерът Лютви Местан.

"За първи път в историята на демократична България народен представител от ДПС оглави най-важната парламентарна комисия - тази по правни въпроси. Четин Казак е шанс за Габрово, важен ресурс, от който трябва да се възползват не само членовете и симпатизантите на ДПС, но и цялата габровска общественост. Още повече, че той е издигнат от една партия, за която само болни мозъци могат да твърдят, че е затворена етническа партия. Нали това е най-тежкото обвинение срещу ДПС?"

В изказване си пред симпатизанти на партия Лютви Местан каза още:

"Какво е това етническа партия? Има ли етнически партии в България и кои са те? В Габрово си струва да направим този анализ. Има 31 многомандатни избирателни района, в 15 листите на ДПС се водят от етнически българи, християни. При това знакови имена - проф. Георгиева, ген. Симеонов, който допреди 3 месеца беше началник на генералния щаб на Българската армия, Петър Чобанов и др. Двама роми, можем да кажем цигани, защото те се самоопределят като такива и аз уважавам тяхното решение. Илия Илиев и Александър Методиев са писани в нашите листи не на 19-то, 20-то място както е при другите партии. Те водят листи и ще станат народни представители. Видели ли сте водач на листа на БСП, който да се казва Лютви Местан, Четин Казак, Али Алиев? Видели ли сте? Някога случвало ли се е? Нали казват, че не делят хората, че всички български граждани са равноправни. Защо нямаме турци водачи на листи на БСП, на ГЕРБ, на АБВ, на другите български партии? Защото едно е да говориш за демокрация, за равноправие, друго е думите ти да прераснат в конкретно политическо поведение.

Разбираме голямата политика като грижа за малкото населено място, малкия квартал, малкия човек, малкия земеделски производител."

От необходимите 10 000 гласа за депутатски мандат в 7 МИР - Габрово Лютви Местан поиска от членовете и симпатизантите на ДПС да спечелят половината плюс един. Останалите 5 000 ще дойдат от общите гласове на партията, за да има тя за втори път народен представител от Габровски район.

"ДПС успява да излъчи свои народни представители от различни райони на страната, независимо от етно-религиозната картина", припомни пред участниците в срещата водачът на листата Четин Казак.

"Габрово е такъв район. Той е палитра от етноси и религии. Габрово е регион, който може да е малък на територия, но е богат на културно-историческо наследство. Това са хора, които са доказали през годините, че могат добре да работят и добре да се веселят. Затова ДПС се чувства тук като у дома си.

Искам да изкажа удовлетворението си, че г-н Местан дойде да даде подкрепата си за кампанията, която водим тук. Обръщам се с призив към всички, които подкрепиха ДПС и заедно постигнахме успеха да имаме депутат. ДПС е част от политическия пейзаж и не може да бъде пренебрегвано от нито една политическа сила. ДПС доказа, че може да работи за просперитета на Габрово и региона. Ние сме участвали в управлението с едничката цел - да се решават проблемите и на малките населени места."