Предизборно с Министър за един ден
Предизборно с Министър за един ден / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив
Предизборно с "Министър за един ден"
74862
Предизборно с "Министър за един ден"
  • Предизборно с "Министър за един ден"

Благоевградският младежки театър открива петия си юбилеен сезон с политическа сатира.

Спектакълът „Министър за един ден” е по текстове от „Големанов” на Ст. Л. Костов и „Г-жа Министершата” на Б. Нушич.

"Премиерата, която е на 18 септември, не е случайно съвпадение, каза създателят на Благоевградски младежки театър, които е и режисьор на постановката Бранимир Митов.

"За да оцелее един частен театър той никога не трябва да прави случайни неща. Винаги преценяваме нещата преди да започнем. Единственото, което не успях да предвидя е, че правителството ще падне толкова рано. Очаквах, че ще изкара поне до нашата премиера”, коментира Митов.

"В „Министър за един ден” има много поука и за самите политици днес, ако гледат и разбират пиесата. Добре е, ако някоя партия откупи представлението. Писаното между Първата и Втората световни войни е абсолютно актуално и в момента, за съжаление. Но ние правим това представление за хората. Никого не искаме да обидим, ако някой се разпознае в това представление – това си е негов проблем, но ние правим театър", категоричен е Бранимир Митов.

"Министър за един ден" е постановка с жива музика с бенд на Благоевградски младежки театър, актьорите са и млади таланти от частната школа, които изключително успешно си партнират с познатия на театралната и филмова публика Валентин Гошев.

Чуйте още от Брано Митов в звуковия файл