Dream Theater ще зарадват феновете си в София с тричасово шоу
Dream Theater ще зарадват феновете си в София с тричасово шоу / снимка: БГНЕС, архив
Dream Theater ще зарадват феновете си в София с тричасово шоу
74041
Dream Theater ще зарадват феновете си в София с тричасово шоу
  • Dream Theater ще зарадват феновете си в София с тричасово шоу

Кралете на прогресив метъла Dream Theater ще изнесат тричасово шоу тази вечер в столицата. Уникалното шоу на Джон Петручи и компания ще започне малко след 20.00 часа в зала „Фестивална", като обещанията са у нас да бъдат изпълнени за първи път песни, които досега не са звучали на техни концерти.

Концертът на Dream Theater в София е част от турнето под наслов „An Evening with Dream Theater", което започна в началото на тази година и покори публиката в Америка и Европа.

Във „Вечерта с Dream Theater" ни очакват нова визия, декори, мултимедия, ефекти и уникално озвучаване, според организаторите на концерта от SME. The Enemy Inside - първият сингъл от новия албум на прогресив метълите, озаглавен просто Dream Theater, донесе на групата втора номинация за „Грами", както и четири номинаци за Progressive Music Awards.

Организаторите съобщават, че със сигурност ще чуем „убийствения" звук на последната китара на Джон Петручи - Majesty на Music Man. Известно е, че музикантът пътува с цялата си колекция от китари и реша в последния момент кои инструменти да използва по време на концерта.

Изричното желание на Dream Theater е да не се пуши никъде в зоната на бекстейджа. Очакванията са голямата петорка да стъпи на сцената малко след 20.00 часа, но вратите на зала „Фестивална" ще са отворени още от 18 часа.

Цената на билетите за шоуто е между 60 и 80 лева.

Концертът няма да има подгряващи изпълнители.