Двама загинали и петима ранени в тежка катастрофа на магистрала Хемус
Двама загинали и петима ранени в тежка катастрофа на магистрала Хемус / Sofia Photo Agency, архив
Двама загинали и петима ранени в тежка катастрофа на магистрала "Хемус"
74024
Двама загинали и петима ранени в тежка катастрофа на магистрала "Хемус"
  • Двама загинали и петима ранени в тежка катастрофа на магистрала "Хемус"

Двама души са загинали, а други петима са ранени в тежка катастрофа на магистрала "Хемус" на входа на Варна, съобщиха за Дарик от Спешна помощ. Блъснали са се бус и лек автомобил "Хонда" с молдовска регистрация. Сигнал за произшествието е подаден в 10:11 часа.

Леката кола е била ударена отзад от буса. Жертви на пътния инцидент са двама младежи - момче и момиче, пътници в "Хондата". Пострадали са хора и от двата автомобила, сред които дете, две жени и шофьорите на колите. Те са откарани в МБАЛ "Св. Анна" в тежко състояние.

"На място са загинали двама младежи от Молдова. Други двама млади хора, около 35-годишни, също от Молдова, са в Шокова зала с черепно-мозъчни и гръдни травми. Другите ранени са цяло семейство. Жената е рускиня, мъжът е българин. Детето, което е с руско поданство, е с черепна травма и е в тежко състояние. Бащата е с разкъсно-контузна рана на дясната мишница, а майката е най-леко пострадала. Тя е със сътресение на мозъка", обясни пред Дарик проф. д-р Дико Бошнаков от МБАЛ "Св. Анна".

Движението в района на катастрофата беше затруднено с часове. Автомобили се пропускаха само в едната лента.