Райдовски: Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да се грее отстрани
Райдовски: Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да се грее отстрани / снимка: в. Труд
Райдовски: Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да се грее отстрани
73629
Райдовски: Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да се грее отстрани
  • Райдовски: Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да се грее отстрани

С поведението си политическите партии генерират усещането за безнаказаност - този хаос в държавата се дължи най-вече на липсата на закони за всички, това коментира в ефира на Дарик ексразузнавачът Красимир Райдовски.

„Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно да гледаме последните назначения – кому беше нужно това, след като по този начин те съсипаха и един кадър на МВР като главния секретар”, каза още Райдовски, допълвайки, че нищо не пречи на следващият парламент още в първите дни да промени закона и Светлозар Лазаров да не е на поста.

„Това, което стана сега, беше предизвикано от двама души и зад тях стоеше още един, най-силният човек. Ябълката на раздора се нарича „Булгартабак”. Оттам тръгна всичко, другата банка няма нищо общо с тази история. Най-силният човек отдавна е артикулиран, той е Доган. Най-гъвкавият, най-умният, но само за себе си,  в началото и за ДПС, политик в България. Но той трябва да благодари преди всичко на т.нар. Държавна сигурност, колкото и на някои хора да им звучи гнусно. Защото ако не беше Държавна сигурност, той щеше да си стой в Дръндар. Нито научен работник щеше да бъде, нито Цанков камък щеше да има, нищо нямаше да има. Той има реални лостове в ръцете си, но затова не е виновен само той. Затова е виновен политическият елит в България, колкото и да е смешно, защото такова чудо в България няма от 1944 г. насам”, коментира Райдовски.

„Когато си мисли човек за криза - финансова, икономическа, забравя нещо друго, че ние вече 25 години живеем в една морална, нравствена криза, която според мен върви нагоре и няма да има връщане назад. Подменя се ценностната система, морални принципи се подменят. В България идеологията отива много назад, идва една нова идеология, наречена пари. И колкото повече, толкова повече - за пет човека, те стават четирима, три, и накрая остава може би един”, каза още той.

„На мен ми е много смешно, защото лицемерите говорят в България срещу лицемерието, демагозите срещу демагогията, крадците срещу крадците, пълен кошмар. Това е едно от най-високите нива на безотговорност. Не можем да си позволим днес един Нерон да запали държавата, а той да седи и да се грее и да свири на зурла, както казва един мой приятел”, обясни още Райдовски.

Райдовски не се ангажира с прогноза за събитията в БСП на предстоящия пленум на партията. „Станишев не е безотговорен човек – той е доказал себе си и присъствието си в международен план, за съжаление повече отколкото в България”, коментира шефът на правителствения пресцентър по време на Жан Виденов. Той напомни, че интригите в столетницата съществуват още от времето на Димитър Благоев. „Само Станишев знае аргументите за своите действия, може би в следващите часове и дни ще се види каква позиция ще заеме”, допълни Красимир Райдовски.