Стефан Рядков влиза в Двубой на великотърновска сцена
Стефан Рядков влиза в Двубой на великотърновска сцена / netinfo
Стефан Рядков влиза в "Двубой" на великотърновска сцена
71982
Стефан Рядков влиза в "Двубой" на великотърновска сцена
Стефан Рядков влиза в "Двубой" на великотърновска сцена
  • Стефан Рядков влиза в "Двубой" на великотърновска сцена
  • Стефан Рядков влиза в "Двубой" на великотърновска сцена

Известният български актьор Стефан Рядков ще играе на великотърновска сцена в най-новата постановка на Музикално-драматичния театър „К. Кисимов”. Шоуменът ще бъде в ролята на Драгалевски от най-популярната комедия на Иван Вазов „Двубой”. Рядков ще си партнира с Милен Иванов, който пък ще влезе в кожата на другия псевдоинтелектуалец Чушкаров.

Премиерата на мюзикъла е на 25 април от 19,00 часа в голямата зала на театъра. Режисьор на спектакъла е Димитър Шарков, а диригент - Станислав Ушев. Хореограф на танците е Желка Табакова, сценографията е дело на Лидия Къркеланова.

Мюзикълът е по либретото на Стефан Цанев, писано от поета още през 70-те години на миналия век, посочи режисьорът Димитър Шарков и обясни, че е използвал формата на политическо кабаре. „Тази пиеса е писана преди повече от век, преминала е през няколко обществени строя и продължава да е актуална. Ще ми се да кажа, че това е хубаво, но всъщност е тъжно, защото означава, че проблемите ни са си останали едни и същи”, каза посочи Димитър Шарков. Режисьорът е акцентирал  върху това как всякакви псевдолидери владеят и ръководят обществото, което няма национални интереси и каузи. Според Шарков у нас се чувства осезаема липса на български мюзикъли и точно МДТ е мястото, където те трябва да се играят.

Чуйте Шарков в първия звуков файл.

Стефан Рядков сподели, че това е негов дебют на великотърновска сцена, но той участва за втори път в постановка на “Двубой”, поставена преди това във Варненската опера под режисурата на Николай Априлов. “Решенията на Димитър Шарков обаче повече ми допадат”, призна актьорът. Неговият Драгалевски е поет, който общо взето не се впечатлява чак толкова много от това, което го заобикаля. Има си своята прекрасна Райничка. Но влиза в двубой заради Амалия – звездата на кабарето. Така двамата интелектуалци Драгалевски и Чушкаров започват да си мерят възможностите и популярността, за да впечатлят Амалия.

„Двубой” е забавен спектакъл, досега никога не съм го играл на празен салон”, добави Стефан Рядков. Той е един от създателите на политическото шоу у нас. Тръгнал е от „Ку-ку”, а в момента е имитатор в „Господари на ефира”. Сега обаче актьорът е решил да се посвети на търновската публика, която може да го гледа утре вечер. Втората премиера на “Двубой” ще бъде на 9 май от 19,00 часа на голяма сцена.

Стефан Рядков може да чуете във втория звуков файл.