Петър Москов: Има опасност България да се превърне във формален член на ЕС
Петър Москов: Има опасност България да се превърне във формален член на ЕС / DarikNews.bg, архив
Петър Москов: Има опасност България да се превърне във формален член на ЕС
71961
Петър Москов: Има опасност България да се превърне във формален член на ЕС
  • Петър Москов: Има опасност България да се превърне във формален член на ЕС

Има опасност България да се превърне във формален член на Европейския съюз. Това мнение изрази във Варна д-р Петър Москов - главен мениджър на предизборната кампания на Реформаторския блок.

"Защо това не са празни думи? Имаме гласуване на Европейския парламент, в което те сезират Европейската комисия за спиране на еврофондовете за България. Имаме изказване на председателя на Европейската комисия - Барозу, който в директен текст казва, че България се управлява от мафия", посочи той.

Според Москов за подобна опасност може да се съди и по отношението на Европейския съюз към Южен поток и това на българското правителство.

"Европейският съюз казва, че Южен поток не е приоритетен и не може да бъде построен по руските правила, а само по европейските. Българското правителство стигна дотам да обявява част от принадлежната на България морска територия за не части на Европейския съюз, за да може да бъде строена някаква част от тази тръба. Това означава, че това управление води България в посока да е формален член на ЕС", коментира д-р Москов.

Той увери, че Реформаторският блок ще работи именно за това страната ни да бъде припозната като сигурен европейски избор на гражданите. Три са основните ангажименти, които блокът поема за предстоящите евроизбори. Първият е свързан с различна философия на харчене на еврофондовете. Всеки лев от тях трябва да се насочи в откриване на трайни, нови работни места. Втората цел е сигурни доставки на евтин газ, а третата - България да се превърне в европейско място за чисто земеделие.

Като противници на Реформаторския блок в предстоящия вот Петър Москов посочи БСП, ДПС и "България без цензура", а като конкуренти - ГЕРБ и АБВ. Според него двама евродепутати с възможност за трети е постижим резултат за блока на изборите.

"Ще водим позитивна кампания, няма да се занимаваме с очерняне", увери Москов.

Какво още каза той, чуйте в звуковия файл: