Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си
Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си / снимка: БГНЕС
Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си
68361
Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си
  • Шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова остава на поста си, въпреки писмото от Европейската комисия до премиера Пламен Орешарски, в което се настоява за кадрова промяна заради недоверие към работата на ръководството на ведомството.

Самият Пламен Орешарски заяви, че ще направи цялостна промяна в дейността на агенцията. От своя страна Камелия Лозанова увери, че премиерът не е поставял въпроса за оставката й, и заподозря, че атаките срешу нея идват от предшественика й и сегашен заместник-министър на труда Росица Янкова.

Според Камелия Лозанова в писмото на Европейската комисия са изразени мнения и съмнения, които обаче не са свързани с нарушения от нейна страна. Лозанова припомни, че е назначена като ръководител на агенцията заради експертизата си и не е член нито на ДПС, нито на друга партия. "С главата си гарантирам, че сме работили с чест, морал и закон", категорична бе Лозанова по отношение на дейността на агенцията.

Камелия Лозанова посочи, че проверката на Сметната палата в началото на година не е установила нарушения. Сериозни нарушения не са констатирани и в предварителния одитен доклад на Европейската комисия. "Някой е много недоволен от това, че ние създадохме системи за контрол такива, че можем да прекратяваме договори", обяснява си Лозанова атаките срещу нея и допълва: "В момента тези атаки произтичат до голяма степен от ръководителя, който аз наследих, чиито проблеми и до днес решавам и никога не създадох публични скандали".

От своя страна заместник-министърът на труда Росица Янкова заяви, че не се занимава с интриги, нито с кадруване. Тя декларира, че от първия си ден е подала ръка на агенцията по заетостта и неговия директор. "Аз съм казала, че съм тук, за да работя и се радвам, че ще работя с екипа, който познавам в Агенцията по заетостта. Аз конфликт с госпожа Лозанова нямам. Ако тя си има някакви нейни интерпретации, това е в нейната глава. Аз съм тук, за да работя и работя с всеки един, защото сме си поставили цели, които трябва да постигаме", каза Янкова.